Glyph

Centar za prava deteta učestvovao na ekspertskom sastanku u cilju kreiranja Smernica za pružanje pravne pomoći prilagođene deci

Centar za prava deteta učestvovao je na ekspertskom sastanku u cilju kreiranja Smernica za pružanje pravne pomoći prilagođene deci, organizavanom od strane Regionalne kancelarije UNICEF-a, u Tirani, Albaniji, 14. maja 2018. godine. Na sastanku su učestvovali pravni eksperti iz Albanije, Crne Gore, Gruzije, Bugarske, Turske, Kirgistana i Srbije.

Pružaoci besplatne pravne pomoći u oblasti prava deteta u okviru Centra za prava deteta imali su priliku da učestvuju u izradi Smernica za pružanje pravne pomoći prilagođene deci kroz pilotiranje i pružanje povratnih informacija u cilju unapređenja teksta Smernica.

Ove Smernice razvili su predstavnici Regionalne kancelarije UNICEF-a za Evropu i Aziju u bliskoj saradnji sa više od 20 pravnika i advokata iz različitih zemalja koje su relevantne i za praktičare u Republici Srbiji, te imaju za cilj da pruže praktične i korisne veštine za advokate, pripravnike i ostale pravnike koji pružaju pravnu pomoć deci u građanskim, krivičnim i upravnim postupcima.

Ekspertskom sastanku prisustvovale su direktorka Centra za prava deteta Ines Cerović kao i pravne savetnice – predstavnice Službe besplatne pravne pomoći u okviru Centra za prava deteta Jelena Paunović i Valentina Lepojević.