Glyph

Dečji informativno kulturni servis – DX u poseti instituciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Članovi i članice Dečjeg informativno-kulturnog servisa – Kluba DX posetili su u petak, 15.12.2017. godine, instituciju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Samostalna savetnica Ivana Filipov i savetnica Danijela Ristovski razgovarale su sa decom iz Kluba DX o prepoznavanju i sprečavanju diskriminacije i o mogućim načinima saradnje.

Prilikom ove posete, članovi i članice Kluba DX informisali su se o najčešćim situacijama u kojima su deca diskriminisana. Ovom prilikom su govorili i o primerima usmerene diskriminacije na decu i mlade koju viđaju u svom okruženju.

Tokom ove posete Klub DX je predstavio publikaciju „O TEBI SE RADI – Knjiga za decu i mlade da im pomogne da razumeju preporuke UN Komiteta za prava deteta“. U kreiranju ove knjige učestvovali su svi članovi i članice, kako bi pomenute preporuke približili svojim vršnjacima, pomogli im da prate njihovo ostvarivanje i saznaju šta sve država treba da uradi da bi deci bilo bolje.

Klub DX, pri Centru za prava deteta, podržan je u okviru projekta „Prava deteta u politikama i praksi“, koji se sprovodi u saradnji sa organizacijom Save the Children International, a koji finansira Vlada Švedske.