Proces izrade Modela protokola za prevenciju i zaštitu dece i mladih od nasilja u sportu - Održana peta fokus grupa

20.12.2013.

U sredu 18. decembra 2013. godine u Beogradu je održana peta fokus grupa u postupku izrade Modela protokola za prevenciju i zaštitu dece i mladih od nasilja u sportu.

Fokus grupa je održana u okviru projekta "Prevencija i zaštita dece od nasilja u sportu", koga finansira Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji kroz Program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).

Učesnici fokus grupe bili su novinari i urednici sportskih redakcija. Fokus grupa organizovana je s ciljem prikupljanja stavova učesnika o ulozi medija u prevenciji nasilja među i nad decom i mladima u sportu, razmatranje mogućnosti značajnijeg uključivanja medija u prevenciji, kao i mogućih modaliteta njihovog uključivanja.

Učesnici su tokom fokus grupe bili upoznati sa projektom "Prevencija i zaštita dece od nasilja u sportu", postojećim podacima o pojavi nasilja prema i među decom i mladima u sportu, kao i sa međunarodnopravnim obavezama i standardima u zaštiti dece i mladih od nasilja u sportu.

Na osnovu prikupljenih informacija biće formulisani predlozi i preporuke za članove Radne grupe za izradu Modela protokola za prevenciju i zaštitu dece i mladih od nasilja u sportu.