Deca poručuju muralom: Pogledaj levo - pogledaj desno, tek onda kreni!

30.09.2017.

Deca i mladi iz Dečjeg kulturno informativnog servisa - DX i Kluba za zdrave promene oslikali su deo Knez Mihajlove ulice u okviru akcije za bezbednost dece u saobraćaju. Akcija je organizovana u okviru projekta "Prava deteta u politikama i praksi", koji sprovodi Centar za prava deteta u saradnji sa međunarodnom organizacijom Save the Children International.

Cilj događaja je bio skretanje pažnje sugrađanima na značaj informisanja dece o saobraćajnim pravilima i povećanju njihove bezbednosti.

Umetnica Bojana Torlak je sa mladim članovima oslikala deo trotoara koji povezuje glavnu beogradsku ulicu i Kalemegdansku tvrđavu. Mural jarkih boja sa uputstvom za prelazak ulice sada skreće pažnju svim pešacima, a posebno deci, da povećaju oprez pri učešću u saobraćaju.

Mladi članovi DX-a i Kluba za zdrave promene su takođe ovom prilikom razgovarali sa decom i mladima o saobraćajnim znakovima i pešačkim pravilima. Neki od njih su učestvovali u nagradnom kvizu, prilikom čega su proverili svoje znanje o saobraćajnim znacima.