Glyph

Najava vebinara „Devojčice u neformalnom obrazovanju“

24.11.2021.

U okviru globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja, Centar za prava deteta (CPD) planira da sprovede akciju zagovaranja usmerenu na donosioce odluka i kampanju podizanja svesti društva sa ciljem nulte tolerancije na rodno zasnovano nasilje nad devojčicama.

Tim povodom, CPD organizuje vebinar „Devojčice u neformalnom obrazovanju” 30. novembra od 18 do 20 časova putem platforme ZOOM (prenos uživo putem Fejsbuka).

Na vebinaru će u ulozi panelista i panelistkinja učestvovati Milica Đuričić, tekvondistkinja, Vanja Grbić, doktor nauka u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, prof. dr Milica Pejović Milovančević, dečji psihijatar, Biljana Lajović, specijalista školske psihologije, Ljiljana Lazarević, učiteljica, Una Ljiljak, članica Kluba DX i fudbalerka i Jasmina Miković, direktorka CPD-a, dok će u ulozi moderatora biti Miša Stojiljković, novinar.

Panelisti će podeliti svoja lična i profesionalna iskustva kroz razgovor o uticaju neformalnog obrazovanja na razvoj ličnosti, ulozi roditelja, edukatora i trenera u neformalnom obrazovanju, ali i posledicama neodgovarajućeg rada i neprimerenog ponašanja odraslih prema deci, bilo da je reč o roditeljima, edukatorima ili trenerima. To će biti prilika i za učesnike vebinara da postave pitanja i podele svoja iskustva.

CPD poziva roditelje, staratelje, trenere, edukatore i sve zainteresovane da prate vebinar u trajanju od 120 minuta putem Fejsbuk stranice Centra za prava deteta ili platforme ZOOM prijavom na link.

Vebinar se održava u okviru projekta „Zaštita devojčica od nasilja u neformalnom obrazovanju” koji Centar za prava deteta sprovodi uz finansijsku podršku Biroa za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona Ambasade SAD u Beogradu.