Glyph

Najava vebinara povodom Svetskog dana deteta “I NAŠE MIŠLJENJE JE VAŽNO”

18.11.2021.

Svetski dan deteta se obeležava svake godine 20. novembra širom sveta, kako bi se promovisalo međunarodno zajedništvo, razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu. Ovaj dan je ustanovljen od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine, a tog dana pre 32 godine usvojena je i Konvencija o pravima deteta UN, koju je i naša država ratifikovala.

U susret Svetskom danu deteta, u petak, 19. novembra u 18 časova, Centar za prava deteta organizuje vebinar “I NAŠE MIŠLJENJE JE VAŽNO”, na kom će učestvovati članovi i članice Dečjeg kluba DX, pri Centru za prava deteta. Vebinar će biti prilika da se iz perspektive dece i mladih sagleda prethodna godina, koja je donela brojne izazove u ostvarivanju prava deteta.

Ovom prilikom čućemo mišljenje dece i mladih o tome u kojoj meri se iz  njihovog ugla ostvaruju prava deteta tokom pandemije, zatim o značaju informisanja dece i mladih o svojim pravima, o ostvarivanju prava deteta na zdravu životnu sredinu i važnosti participacije dece u donošenju odluka koje se njih tiču.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da prate vebinar u trajanju od 80 minuta putem platforme ZOOM na linku: https://us02web.zoom.us/j/83458423602 i čuju šta deca i mladi imaju da kažu.  

Medijske objave:

Bebac