Glyph

Održan sastanak UO projekta „Promovisanje pozitivnog maloletničkog pravosuđa u Srbiji“

19.08.2022.

Dana 19. avgusta 2022. godine, u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu (RZSZ) održan je sastanak Upravnog odbora projekta Promovisanje pozitivnog sistema maloletničkog pravosuđa u Srbiji“, koji sprovodi CPD u saradnji sa RSZS uz finansijsku podršku Evropske komisije u okviru programa „Prava, jednakost i državljanstvo„.

Na sastanku su predstavljene realizovane projektne aktivnosti u prethodnom periodu i sumirani rezultati istih. Tako, predstavljen je finalni izveštaj istraživanja i tri mape puta, zatim video „MOŽDA“ koji je izradio CPD kako bi skrenuo pažnju javnosti na položaj dece koja se nalaze u ustanovama za vaspitanje u Beogradu, Nišu i Knjaževcu.

Takođe, dat je pregled aktivnosti čije je sprovođenje u toku, te napravljen preliminarni plan za predstojeći period. U vezi sa navedenim, diskutovano je o sprovođenju radionica psihosocijalne podrške i funkcionalnog obrazovanja koje se uspešno sprovode u zavodima za smeštaj dece i omladine već drugi mesec. Dogovoreno je održavanje završne konferencija u drugoj polovini septembra tekuće godine.