Glyph

Ambasadori Kluba DX

Katarina Lazović

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo prvu ambasadorku Kluba DX, pri Centru za prava deteta/Child Rights Centre, odbojkašicu ženske reprezentacije Srbije Katarinu Lazović!

Katarina je od svoje šesnaeste godine nastupala za beogradski Odbojkaški klub “Vizura”, nakon čega je dve godine igrala u poljskoj ekipi “LКS” iz Lođa. Osvajačica je zlatne (2019) i srebrne medalje (2021) na seniorskom Evropskom prvenstvu u odbojci. Od 2021. godine, Katarina igra za italijanski klub “Sauđela Monca”.

Ovom prilikom, Katarina poziva decu i mlade da prate rad Kluba DX i da se informišu o svojim pravima kako bi zajedničkim snagama unapredili položaj dece u Srbiji.

„Smatram da je veoma važno da se glas dece čuje kada je reč o temama koje ih se tiču. Rastužuje me kada shvatim da ima mnogo mladih ljudi koji nemaju mogućnost da se obrate nekome za pomoć ili da iskažu svoja osećanja, da ih neko sasluša i posavetuje u vezi sa problemima sa kojima se suočavaju. Zato je od neprocenjive važnosti da se informišu o svojim pravima.“

Na našem sajtu dostupne su brojne aplikacije, putem kojih se deca i mladi mogu informisati o svojim pravima.

Zahvaljujemo Katarini na podršci u misiji da stvaramo bezbednu i zdravu sredinu za svako dete, sa nultom tolerancijom prema diskriminaciji!