Glyph

Održan sastanak intersektorskih timova za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja

U okviru projekta „Unapređenje intersektorske saradnje u zaštiti dece od nasilja“ koji Centar za prava deteta realizuje u partnerstvu sa UNICEF kancelarijom u Beogradu, 16. oktobra 2017. godine je održan sastanak sa intersektorskim timovima za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja.

Cilj sastanka je bio razmena iskustva i podizanje kapaciteta intersektorskih timova za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja. Na sastanku su intersektorski timovi iz Subotice, Vrbasa, Novog Bečeja i Sremske Mitrovice  razmenili dosadašnja iskustva na unapređenju intersektorske saradnje i razmatrali dalje načine unapređenja saradnje kroz izradu lokalnih protokola o saradnji.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici intersektorskih timova za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja Novi Sad, koji imaju višegodišnje iskustvo u rešavanju slučajeva nasilja nad decom i koji navedenim intersektorskim timovima pružaju vršnjačku podršku u procesu unapređenja intersektorske saradnje.

Ovaj projekat se realizuje kao deo regionalnog projekta „Zaštita dece od nasilja i promovisanje inkluzije dece sa smetanjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNICEF, u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.