Glyph

Prevencija nasilja nad devojčicama u neformalnom obrazovanju

Naziv projekta: Prevencija nasilja nad devojčicama u neformalnom obrazovanju
Donator: Biro za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona Ambasade SAD u Beogradu
Period sprovođenja: 8.11.2021 – 31.12.2021.

Cilj projekta: Podići svest stručne i šire javnosti o neophodnosti uspostavljanja mehanizma zaštite dece u neformalnom obrazovanju

Centar za prava deteta će u okviru ovog projekta održati vebinar „Devojčice u neformalnom obrazovanju”, u okviru globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja, sa ciljem skretanja pažnje javnosti da kao društvo moramo uvek imati nultu toleranciju na rodno zasnovano nasilje nad devojčicama. U ulozi panelista i panelistkinja učestvovaće Milica Đuričić, tekvondistkinja, prof. dr Milica Pejović Milovančević, dečji psihijatar, Biljana Lajović, specijalista školske psihologije, Ljiljana Lazarević, učiteljica, Vanja Grbić, doktor nauka u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, Una Ljiljak, članica Kluba DX i fudbalerka i Jasmina Miković, direktorka CPD-a, kao i novinar Miša Stojiljković u ulozi moderatora. Kroz razmenu profesionalnih i ličnih iskustava o uticaju neformalnog obrazovanja na razvoj ličnosti deteta, panelisti će govoriti o ulozi roditelja, nastavnika i trenera, kao i o posledicama neodgovarajućeg rada i neprimerenog ponašanja odraslih prema deci.

Tokom projekta, Centar za prava deteta će na društvenim mrežama sprovoditi kampanju podizanja svesti #staniuzmene. U okviru kampanje, biće snimljen video #STANIUZMENE sa ciljem skretanja pažnje javnosti na to da se neformalnim obrazovanjem ne smemo baviti samo onda kada se dogode incidenti i kada mediji izveštavaju o uznemiravajućim događajima i situacijama seksualnog nasilja nad devojčicama, već da je neophodno urediti oblast neformalnog obrazovanja kako bi se osiguralo bezbedno, zdravo i podsticajno okruženje za svako dete.

PROJEKTI U 2022

PROJEKTI U 2021.

PROJEKTI U 2020.

PROJEKTI U 2019.

PROJEKTI U 2018.

PROJEKTI U 2017.

PROJEKTI U 2016.

PROJEKTI U 2015.

PROJEKTI U 2014.

PROJEKTI U 2013.

PROJEKTI U 2012.

PROJEKTI U 2011.

PROJEKTI U 2010.

Projekti u 2008-2009.